KUZU TANDIR TARİFİ

MALZEMELER

1 kuzu kol ( boyun ve kuzu kaburga kullandim )

2 sogan

2 dal biberiye

tuz

karabiber

1 su bardak su

Yapılışı;

Tencereyi ısıtalım, kuzu kolun yağlı kısmı altta gelecek şekilde koyup mühürleyelim ve ters çevirip diğer tarafını da mühürleyelim. Mühürleme işlemi kısa sürüyor kontrol edip çevirin. İki tarafını mühürledikten sonra yağlı kısmını tekrar çevirip üstte gelsin, bol tuz,  karabiber, biberiye dallarını ekleyelim bir bardak su ilave edelim tencerenin kapağını kapatıp 170 derece önceden ısınmış fırında 2-3 saaat kontrol ederek pişirelim, arada kontrol edelim altta oluşan suyunu üzerine dökelim…

Son yarım saat kapağını açıp dereceyi 190-200 getirip öyle kızartalım. Muhteşem bir lezzet, yanında mercimek çorbası, pilav,  domates salatası, ayran eşliğinde servis yapalım. 

Afiyet Olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

TERBİYELİ PAÇA ÇORBASI TARİFİ

E-TİCARET NEDİR?